הבזיליקום (ריחן) הוא אחד מצמחי התבלין המופלאים ביותר עבורי: סתם ככה - כמו שהוא, בתוך כריך או טוסט הוא פשוט עושה את ההבדל בין סתם כריך לכריך מעולה.
הבעיה העיקרית עם הבזיליקום לדעתי היא שהעונה שלו לא ארוכה במיוחד, ומהר מאוד הוא מתחיל לפרוח ולאבד את כמות העלים והטעם שלהם. למקרה זה, יש פתרון, וקוראים לו: ממרח פסטו.
ממרח פסטו אפשר לשמור במקרר למשך תקופה ארוכה (חודשיים לפחות), ולהשתמש בו בכל הזדמנות: לשידרוג סנדוויץ' או טוסט, הכנת רוטב מהיר לפסטה ועוד.
אז קדימה - לעבודה!
מרכיבים:
- 2 כוסות מלאות עלי בזיליקום שטופים
- 4 שיני שום גדולות קלופות
- חצי כוס צנוברים קלויים (לקלות במחבת על אש בינונית עד להשחמה)
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- שליש כוס שמן זית
ההכנה מאוד פשוטה: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון, וקוצצים דק, עד שמתקבלת מחית במרקם פסטו.
להכנת רוטב מעניין לפסטה, אפשר לחמם יחד עם שמנת מתוקה ועוד קצת מלח.
מאחסנים במקרר, אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית כדי שישתמר יותר טוב, ומשתמשים כמה שיותר!
בתיאבון!
הבעיה העיקרית עם הבזיליקום לדעתי היא שהעונה שלו לא ארוכה במיוחד, ומהר מאוד הוא מתחיל לפרוח ולאבד את כמות העלים והטעם שלהם. למקרה זה, יש פתרון, וקוראים לו: ממרח פסטו.
ממרח פסטו אפשר לשמור במקרר למשך תקופה ארוכה (חודשיים לפחות), ולהשתמש בו בכל הזדמנות: לשידרוג סנדוויץ' או טוסט, הכנת רוטב מהיר לפסטה ועוד.
אז קדימה - לעבודה!
מרכיבים:
- 2 כוסות מלאות עלי בזיליקום שטופים
- 4 שיני שום גדולות קלופות
- חצי כוס צנוברים קלויים (לקלות במחבת על אש בינונית עד להשחמה)
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- שליש כוס שמן זית
ההכנה מאוד פשוטה: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון, וקוצצים דק, עד שמתקבלת מחית במרקם פסטו.
להכנת רוטב מעניין לפסטה, אפשר לחמם יחד עם שמנת מתוקה ועוד קצת מלח.
מאחסנים במקרר, אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית כדי שישתמר יותר טוב, ומשתמשים כמה שיותר!
בתיאבון!
זמן הכנות:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.